ישן

אין אותה בטבע כי תמיד יש גורם מגביל. לוקחים כלי פרמנטו את ביוראקטור, זהו מיכל זכוכית שיש בו מצע של חיידקים ויש לו צינורות לחומרים יוצאים ונכנסים. מגדלים בו את החיידקים עד לשלב let log לדוגמא, מודדים את כל הפרמטרים כמו PH, חמצן, טמפ', מס' חיידקים, הרכבי מזון וכו'... כשמודדים יודעים גם כמה נעלם וכך יודעים כמה חסר ומוסיפים בהתאם. לדוגמא אם יש עלייה בPH אז מוסיפים בסיס. אם מוסיפים כל הזמן חומרים, אז צריכים גם להוציא את כל הפסולת, כל הזמן מוהלים את החיידקים וכך לא תהיה רוויה במקום ובמשאבים. זה טוב לתעשייה לדוגמא לצורך יצור אנטיביוטיקה, או לייצור שמרים. עוצרים את התהליך אם יש תקלות, זיהום, מוטציות... (יכול להיות שקצב הגידול כה גדול שתיווצר מוטציה).

done

אין אותה בטבע כי תמיד יש גורם מגביל. לוקחים כלי פרמנטו את ביוראקטור, זהו מיכל זכוכית שיש בו מצע של חיידקים ויש לו צינורות לחומרים יוצאים ונכנסים. מגדלים בו את החיידקים עד לשלב let log לדוגמא, מודדים את כל הפרמטרים כמו PH, חמצן, טמפ', מס' חיידקים, הרכבי מזון וכו'... כשמודדים יודעים גם כמה נעלם וכך יודעים כמה חסר ומוסיפים בהתאם. לדוגמא אם יש עלייה בPH אז מוסיפים בסיס. אם מוסיפים כל הזמן חומרים, אז צריכים גם להוציא את כל הפסולת, כל הזמן מוהלים את החיידקים וכך לא תהיה רוויה במקום ובמשאבים. זה טוב לתעשייה לדוגמא לצורך יצור אנטיביוטיקה, או לייצור שמרים. עוצרים את התהליך אם יש תקלות, זיהום, מוטציות... (יכול להיות שקצב הגידול כה גדול שתיווצר מוטציה).

done
לוקחים כלי פרמנטו את ביוראקטור, זהו מיכל זכוכית שיש בו מצע של חיידקים ויש לו צינורות לחומרים יוצאים ונכנסים. מגדלים בו את החיידקים עד לשלב let log לדוגמא, מודדים את כל הפרמטרים כמו PH, חמצן, טמפ', מס' חיידקים, הרכבי מזון וכו'... כשמודדים יודעים גם כמה נעלם וכך יודעים כמה חסר ומוסיפים בהתאם. לדוגמא אם יש עלייה בPH אז מוסיפים בסיס. אם מוסיפים כל הזמן חומרים, אז צריכים גם להוציא את כל הפסולת, כל הזמן מוהלים את החיידקים וכך לא תהיה רוויה במקום ובמשאבים. זה טוב לתעשייה לדוגמא לצורך יצור אנטיביוטיקה, או לייצור שמרים. עוצרים את התהליך אם יש תקלות, זיהום, מוטציות... (יכול להיות שקצב הגידול כה גדול שתיווצר מוטציה).
by מעין שיריזלי
נערך  Feb 13 '22 - 15:45 מעין שיריזלי
visibility   חדש

* השאלה נוספה בתאריך: 01-01-2022