הגורם הסיכון העיקרי להתפתחות מחלת סעיפים הוא תזונה דלת סיבים.
תזונה עם כמות סיבים נמוכה מקשה על מעבר תוכן המעי, מגבירה את הלחץ בתוך המעי וגורמת להיווצרות סעיפים (כיסים קטנים) בדופן המעי.
שאר האפשרויות:
משקל גוף נמוך – אינו נחשב גורם סיכון להתפתחות מחלת סעיפים.
מצבי לחץ כרוני – יכולים להשפיע על מערכת העיכול, אך אינם גורם סיכון עיקרי למחלת סעיפים.
שתיית אלכוהול מרובה – עשויה להשפיע על הבריאות הכללית ועל מערכת העיכול, אך אינה גורם סיכון מרכזי למחלת סעיפים.
מה יכלול טיפול במטופל ב24 שעות הראשונות לאחר esophagectomy?
מתי צריך להתחיל טיפול אנטי ויראלי בחולה שפעת על מנת למנוע סיבוכים נשימתיים?
)התשובה היא תוך 48-24 שעות מהופעת הסימפטומים, ובשתי התשובות מדובר על עד
48שעות. המסיחים מבלבלים(