הרצאה 12 – Security Association (SA) הוא ערוץ לוגי חד-כיווני המייצג את הפרמטרים הקריפטוגרפיים של session ב-IPSec, כולל סוג הצפנה, סוג אימות, מפתחות, ומשך חיים.
הרצאה 12 – Transport Mode מצפין רק את המטען של הפקטה, ולכן מתאים בעיקר לתקשורת בין תחנות קצה (endpoint-to-endpoint), כמו בין שני שרתים, כשה-routing נעשה ברשת פנימית.
הרצאה 12 – HTTPS מוסיף שכבת הצפנה ואימות באמצעות SSL/TLS מעל HTTP, מה שמאפשר סודיות, אימות זהות השרת, והגנה מפני מתקפות man-in-the-middle על גבי האינטרנט.
הרצאה 13 – וירוסים זקוקים לקובץ מארח כדי להיצמד אליו ולהתפשט באמצעותו, בעוד Worm הוא תוכנה עצמאית שאינה תלויה באפליקציה, ומתפשט בעצמו ברשת או בהתקנים ניידים.
הרצאה 13 – Rootkit הוא רכיב תוכנה המתחזה לתהליך לגיטימי, מסתיר את נוכחותו ע"י שינוי בדו"חות המערכת, ונותן לתוקף הרשאות גבוהות, לעיתים קרובות ברמת root.