מיסוי מקרקעין ומע"מ מע"מ ומיסוי מקרקעין

לחץ כאן לכל השאלות

דני רכש מגרש ריק בשנת 2012 )" המגרש "( . לצורך הרכישה לקח הלוואה מהבנק, בריבית ריאלית , ושילם את הריבית על פני עשור. הוא מכר את המגרש בשנת 2024 )להלן: " הלוואה א' "(. בשנת ,2017 דני קיבל היתר בנייה ותכנן להקים מבנה מסחרי על המגרש . לצורך כך לקח הלוואה בריבית ריאלית לצ ורך פיתוח הקרקע, כולל סלילת דרך גישה, חיבור לתשתיות וביצוע חפירות. אולם עקב שינוי מדיניות הוועדה המקומית, ההיתר בוטל, והעבודות הוקפאו . דני המשיך לשלם את הריבית על הלוואה זו עד חצי שנה לאחר המכירה )להלן: " הלוואה ב' "(. דני טוען שהוצאות הריבית על שתי ההלוואות משקפות השקעה ממשית במקרקעין ולכן ראויות לניכוי בעת חישוב השבח . בהתאם להוראות סעיף 39א)א( לחוק מיסוי מקרקעין, אי ז ו מההלוואות תזכה את דני בניכוי תשלומי הריבית לצורך חישוב השבח ?

1
done
יותרו בניכוי הוצאות מימון בגין הלוואה שמקיימת את התנאים הבאים: )1( ההלוואה נלקחה בסמוך ולצורך רכישת או השבחת הזכות הנמכרת; )2( ההוצאות שולמו החל מיום הרכישה ועד ל90- יום לכל היותר לאחר המכירה; )3( ההלוואה אינה מקרוב; )4( ההוצאות אינן מותרות בניכוי לפי הפקודה.
by
מיין לפי
by Sharel Shitrit
Sharel Shitrit 0 נקודות · יותר מ-6 חודשים
מוניטין: 1
הלוואה א' – נלקחה לצורך רכישת המגרש, ולכן מותרת בניכוי . הלוואה ב' - אומנם מדובר בהוצ' השבחה אשר מותרות לניכוי אבל רק עצם ההוצאה – ולא הריבית הריאלית ששולמה כדי לממן אותן.
by

* השאלה נוספה בתאריך: 28-06-2025