Discuss, Learn and be Happy דיון בשאלות

help brightness_4 brightness_7 format_textdirection_r_to_l format_textdirection_l_to_r

לקוח מבקש להציב ג'קוזי בגודל 3X3 במרפסת דירת הפנטהאוז. הלקוח מברר האם הוא חייב בהיתר?

1
sentiment_very_satisfied
by
מיין לפי

דני מבקש לקבל היתר לבנייה עבור פרגולה בחזית ביתו החורגת 20% מקו הבניין הקדמי על פי התוכנית. ביתו של דני נבנה בנות ה90. התוכנית החלה שותקת לעניין בניית פרגולות בחזית. האם יכול דני לקבל היתר ואם כן מה נדרש ממנו?

1
done
by
מיין לפי

איזה מבין ההוראות הבאות לא יכולה להיכלל בהנחיות מרחביות?

1
done
by
מיין לפי

דני מבקש לפצל את דירת המגורים שלו לשתי יחידות דיור. האם הוא יכול להנות מתיקון החוק המאפשר פיצול (תיקון 155)?

1
done
by
מיין לפי

אבנר רכש קרקע חקלאית בגבול התחום השיפוט של עיר גדולה. כחצי שנה לאחר הרכישה אושרה תוכנית חדשה לשינוי ייעוד הקרקע ממסחר למגורים, שאפשרה לבנות עליה 6 יחידות דיור. בעקבות כך, ערך הקרקע עלה מ600,000 ש"ח ל2,000,000 ש"ח. אבנר מתכנן למכור את הקרקע לחברת בנייה. מה נכון לגבי חובתו של אבנר בתשלום היטל השבחה?

1
done
by
מיין לפי

דני רכש קרקע חקלאית מוכרזת בשולי העיר והחל לבנות עליה מחסן ללא היתר. במהלך ביקורת של פקח מטעם הוועדה המקומית, אותרה הבנייה. מה אפשרויות האכיפה העומדת בפני הוועדה המקומית?

1
done
by
מיין לפי

מה משמעותו של "צו הפסקה שיפוטי"?

1
done
by
מיין לפי

מה נדרש ללול בתוכנית כדי שתיחשב כתוכנית מפורטת שמכוחה ניתן להוציא היתר בנייה?

1
done
by
מיין לפי

באילו מקרים ניתן להגיש ערר לוועדת הערר המחוזית כאשר מדובר בהיתר שנדון כהיתר תואם תוכנית?

1
done
by
מיין לפי

מה תפקידו של שלב ה-"מידע להיתר" לפי סעיף 145 (א'1) לחוק?

1
done
by
מיין לפי