Discuss, Learn and be Happy דיון בשאלות

help brightness_4 brightness_7 format_textdirection_r_to_l format_textdirection_l_to_r

מה מהבאים אינו נכון בהתייחס לגישתו של אריקסון?

1
done
by
מיין לפי

אימו של יוסי מתקרבת אליו ויוסי מחייך, כשהאם הולכת לחדר אחר יוסי מתחיל לבכות ולדפוק עם ידיו על העריסה. על פי המושגים האתולוגיים, ניתן לתאר את ההתנהגויות של יוסי כ:

1
sentiment_very_satisfied
by
מיין לפי

איזה מהמשפטים הבאים נכון?

1
done
by
מיין לפי

התיאוריה הנוירו-תרבותית של אקמן:

1
done
בתיאוריה הנוירו תרבותית של אקמן להבנת אמוציות, הנוירו מדבר על מרכיב מולד אוניברסלי, והתרבותי מדבר על השפעות תרבותיות וסביבתיות על האמוציה.
by
מיין לפי

כאשר בוחנים את התיאוריה שהציע אריקסון להתפתחות האישיות, בהתחשב בעובדה שאריקסון היה בעל התקשרות חרדה-נמנעת, זה יכול להעיד שעמדתו של בולבי לגבי הדינמיות של מודלי עבודה פנימיים היא:

1
done
הסבר של הצ'אט: העובדה שאריקסון עצמו היה בעל התקשרות חרדה-נמנעת אך פיתח תיאוריה המדגישה שינוי, גדילה, והתפתחות לאורך כל החיים, מחזקת את עמדתו של בולבי שלפיה מודלי עבודה פנימיים הם דינמיים וניתנים לשינוי בעקבות חוויות וקשרים מאוחרים. לכן עמדתו של בולבי נכונה.
by
מיין לפי

נטשה בת השנתיים היא בת להורים עולים חדשים. ההורים החליטו לדבר בבית עם נטשה בשפת אמם, המטפלת שלה דיברה עמה תמיד בעברית וגם במעון שנטשה הולכת אליו כעת, כולם מדברים עברית. שאר הילדים במעון חשופים לעברית בלבד. איזו מההנחות סבירה ביותר לגבי ההתפתחות של נטשה כשתגיע לבית הספר?

1
done
לפי הצ'אט: דו לשוניות מוקדמת נקשרת ליתרון בבקרה קוגניטיבית, גמישות מחשבתית, קשב סלקטיבי.
by
מיין לפי

דני בן העשרה חודשים, בדרך כלל ידידותי וחברותי, החל להגיב בבכי קולני כל אימת שהוא פוגש אדם לא מוכר. אמו המודאגת התייעצה עם פסיכולוגית לגבי השינוי שחל בהתנהגותו. מה סביר להניח תהיה תשובתה של הפסיכולוגית?

1
done
by
מיין לפי

מצב הזר של Ainsworh בחן:

1
done
by
מיין לפי

ג'ני בת ה-40 אשר איבדה את הוריה בתאונת דרכים בגיל 10 מציגה חשיבה מבולבלת וסתירות רבות כאשר היא מתארת את ילדותה. ככל הנראה היא תסווג כ_____ על פי ה-AAI לפי Main, וסגנון ההתקשרות של הילד שלה יסווג כ_____.

1
done
ילדים בטוחים - אימהות F/A , ילדים אמביוולנטים - אימהות P/E , ילדים נמנעים - אימהות D/D , ילדים לא מאורגנים - אימהות U
by
מיין לפי

כאשר מציגים שתי רכבות הנוסעות בפסים מקבילים כאשר אחת עוצרת רחוק יותר מהשנייה. ילדים בני חמש נוטים להסיק באופן מוטעה לגבי מימד הזמן בזמן שהמידע היחיד שניתן להסיק מהסיטואציה הוא לגבי המרחק. ממצא זה תואם את רעיונותיו של פיאז'ה וניתן להסבירו בעזרת מושג המירכוז המאפיין את החשיבה בשלב הפרה אופרציונלי. משמעות המירכוז היא שילדים בשלב זה מתמקדים בהיבט הבולט, אך לא רלוונטי, של הסיטואציה המוצגת בפניהם וזה מובילה אותם לתשובה הלא נכונה. האם זה ממצא הקשור לתפיסת זמן אצל ילדים התואם את רעיונותיו של פיאז'ה?

1
done
by
מיין לפי