Discuss, Learn and be Happy דיון בשאלות

help brightness_4 brightness_7 format_textdirection_r_to_l format_textdirection_l_to_r

סול הוא פיזור קולואידלי של מוצק בנוזל, הנותן מערכת במצב נוזלי, בד"כ בעלת צמיגות גבוהה.

1
done
by
מיין לפי

עמילן עמיד הוא עמילן שלא עובר ג'לציה. דוגמה לכך הוא עמילן דונגי.

1
done
עמילן עמיד = עמילן שלא נעכל במערכת העיכול
by
מיין לפי

קמח חלש טוב להכנת עוגות פאי.

1
done
by
מיין לפי

הלישה הראשונה בבצק שמרים מטרתה לפזר בצורה אחידה את השמרים

1
done
לישה ראשונה = ליצור את רשת הגלוטן . לישה שנייה = פיזור אחיד של שמרים.
by
מיין לפי

מידת האיכות של שמן זית נקבעת לפי רמת החומציות. שמן שיש בו פחות חומצות שומן חופשיות הוא יותר איכותי.

1
by
מיין לפי

עיפוש שומנים קורה בגלל חמצון והידרוליזה. ההבדל ביניהם הוא שהידרוליזה היא אנזימטית (ליפאזות) והחמצון הוא אינו אנזימטי.

1
done
לא נכון, הידרוליזה וחימצון שניהם יכולים להיות אנזימתים ולא אנזימתים
by
מיין לפי

למניעת עיפוש באחסון יש להרחיק את השמן מחמצן ואור

1
done
by
מיין לפי

אולסטרה זה תחליף שומן ללא קלוריות אבל החסרונות שלו הם שהוא משלשל וסופח ויטמינים כמו A ו- E וקרטנואידים.

1
done
סופח איתו ויטמינים מסיסי שומן
by
מיין לפי

חלבונים אמפיפטיים יכולים לשמש כמתחלבים

1
done
אמפיפטיים = קצה אחד הידרופילי ואחד הידרופובי ולכן יכולים לשמש כמתחלבים
by
מיין לפי

שיעור ספיגת הסידן בברוקולי וכרוב יותר גדול מספיגת הסידן בחלב

1
done
נכון, אבל בחלב כמות הסידן יותר גבוהה
by
מיין לפי