Discuss, Learn and be Happy דיון בשאלות

help brightness_4 brightness_7 format_textdirection_r_to_l format_textdirection_l_to_r

כדי לשמור על צבעה הלבן של כרובית מבושלת מומלץ להוסיף מיץ לימון למים בתחילת הבישול.

1
sentiment_very_satisfied
לא נכון! אמנם נוסיף חומץ כדי לשמור על הצבע, אבל נוסיף *בסוף* כי חומץ מונע ריכוך.
by
מיין לפי

כדי לשמור על צבעה הלבן של כרובית מבושלת עדיף להוסיף למי הבישול סודה לשתייה במהלך הבישול.

1
done
סביבה בסיסית משנה את הצבע לחום
by
מיין לפי

בפודינג שהוכן מחלב, עמילן וסוכר, מים הם הפאזה הנוזלית

1
done
by
מיין לפי

לקטוז מורכב מגלוקוז וגלקטוז

1
done
by
מיין לפי

ביצה לא טרייה תצוף

1
done
by
מיין לפי

לכלורופיל יש זנב פיופיטין

1
done
פיופיטין זה כלורופיל ללא מגנזיום, ולכרופיל יש זנב פיטילי.
by
מיין לפי

בשיטת supercritical fluid extraction ניתן למצות את הקפאין מקפה וכולסטרול מאבקת ביצים

1
done
by
מיין לפי

חליטה, בישול קצר של 19 דקות, מומלצת כטיפול מקדים להקפאת ירקות

1
done
הכנסה למים רותחים ל-1-2 דקות
by
מיין לפי

הצבע הירוק זית במלפפונים חמוצים נגרם ע"י יציאת הברזל מהכלורופיל

1
done
יציאת *מגנזיום* מהכלורופיל.
by
מיין לפי

הפיגמנט האדום בעגבנייה הוא אנטוקסנטין שעמיד ב-pH= 4-6

1
done
הפיגמנט האדום הוא *ליקופן* מבחינת צבע - כל הקרוטנואידים עמידים ב-pH.
by
מיין לפי