ערך גליקימי נמוך – פירוק הדרגתי.
ערך גליקמי גבוה – זמינות ופירוק מהיר.
עמילוז - שרשרת לוקח זמן לפרק.
עמילופקטין מסועף ולכן מספר רב של אנזימים מפרקים בו זמנים => ערך גליקימי גבוה יותר.
מיין לפי
קצף ביצים הוא דוגמא של פיזור קולואידלי, חלקיקים בגודל של 1-100 מילימיקרון.
הפאזה הרצופה היא נוזל (מים) והפאזה המפוזרת היא גז (אוויר)
כל הסיבים התזונתיים עמידים לאנזימי העיכול של בני האדם.
למרות העמידות במערכת העיכול, בבישול חלק גדול מתפרקים לחד סוכרים.
רמת הפירוק תלויה בזמן החימום ו-PH מי הבישול.