Discuss, Learn and be Happy דיון בשאלות

help brightness_4 brightness_7 format_textdirection_r_to_l format_textdirection_l_to_r

גדלים ב-PH שבין 7.5-11

1
done
by
מיין לפי

נוכחות מים במצע. AW - ערכו במים נקיים הוא 1. בדם 0.99, סירופ 0.9...

1
done
by
מיין לפי

חיים אך ורק באחוזי מלח גבוהים.

1
done
by
מיין לפי

מאפשר הקפאה של חיידקים. הלחץ האוסמוטי גדול מחוץ לתא, כך שמים יוצאים מהתא וכשהם קופאים בתוך התא הם לא משנים את הנפח.

1
done
by
מיין לפי

סילוק מוחלט של כל היצורים

1
done
by
מיין לפי

סילוק חלקי של היצורים בעזרת כימיקלים.

1
done
by
מיין לפי

עיכוב גידול חיידקים מסויימים והעשרת אחרים. כשנסלק את גורם השימור המזון יתחיל להתקלקל שוב.

1
done
by
מיין לפי

זמן תמותה עשרוני הוא?

1
done
by
מיין לפי

לדוגמא חום - אשר גורם לדהנטורציה של חלבונים. חום לא משפיע על הנבגים מכיון שיש להם מעטפות קשיחות.

1
done
by
מיין לפי

מעלים את הלחץ וכך אפשר להעלות את טמפ' הרתיחה. בדרך כלל משתמשים בלחץ של 1.5 אטמוספירות ובטמפ' של 120 מעלות. זהו תהליך של כחצי שעה. בגלל הלחץ הנוזל לא ירתח ב100 מעלות אלא ב120. הלחץ הוא לחץ של קיטור. אפשר לעקר כל מיני סוגים של מצעים.

1
done
by
מיין לפי